Ny energispareaftale kan fremme el-varme integration

Energispareindsatsen for 2016-2020 blev fredag underskrevet. Som noget nyt kan der indberettes energibesparelser ved etablering af store varmepumper i fjernvarmeproduktionen fra 1. januar 2017.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) underskrev 16. december en ny energispareaftale med net- og distributionsselskaberne inden for el, gas, fjernvarme og olie.

Aftalen danner rammerne for energispareindsatsen i perioden 2016-20. I forhold til den tidligere aftale, der udløb i 2015, er der en række markante ændringer med øget fokus på kvalitet af ordningen og styrket tilsyn fra myndighedernes side.

Branchechef hos Intelligent Energi, Helle Juhler-Verdoner, glæder sig over at ministeren omsider har underskrevet energispareaftale, fordi det giver klarhed for de involverede parter.

- Vi er særligt glade for at aftalen prioriterer støtte til store varmepumper i fjernvarmen og bedre vilkår for de individuelle varmepumper for så vidt angår træpillefyr.

- Herigennem er der sammen med PSO-aftalen taget endnu et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre økonomi i investeringer, der fremmer el-varme-integrationen.

Læs fakta om aftalen her.