Generalforsamling og årsmøde i Intelligent Energi

iEnergis møder og workshops

Billede: Anders Stouge på Intelligent Energis årsmøde 2019.

Den 27. januar 2021 afholdes generalforsamling og årsmøde i Intelligent Energi. Generalforsamlingen er forbeholdt medlemmer af iEnergi, mens årsmødet er åbent for alle interesserede. Grundet Covid-19 afholdes arrangementet online i år.

Generalforsamling: Dagsorden udsendes senest tre uger før generalforsamlingen, hvor der er valg til bestyrelsen. Der vil blive udsendt et nyhedsbrev med de opstillede kandidater ca. 6 uger inden selve valghandlingen.

Årsmøde: Til vores årsmøde samler vi centrale aktører i og omkring den danske energi- og forsyningssektor til en dag med inspirerende indlæg, debat og netværk.

Vi skal sætte turbo på en omkostningseffektiv grøn omstilling, der reducerer CO2-udledningen med 70% i 2030 og fastholder en høj forsyningssikkerhed. Integration og digital kobling mellem energiproduktion, forsyningens infrastruktur og forbrug er en forudsætning for, at et system baseret på især vind og sol kan være i balance hvert sekund.

Med klimaaftaler og implementeringsforslag til Ren Energi-pakken er vi i 2020 kommet nogle skridt videre ift. dette mål. Men hvor langt er vi kommet? Og hvordan går det med de virkemidler, der er så afgørende for integration af energi- og forsyningssystemer, sektorkobling og energifleksibilitet? Vi har inviteret afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Anders Hoffmann til at holde åbningstale og dialog med adm. direktør i Dansk Energi Lars Aagaard.

Derefter sætter vi i årets program fokus på tre af disse virkemidler

  • Session 1 | Digitalisering og innovation
  • Session 2 | Lokal energiplanlægning
  • Session 3 | Forsyningsselskabernes samspil med de aktive kunder

I den første session er fokus på, hvordan de danske og europæiske klimamålsætninger kan nås med digitalisering og innovation som centrale virkemidler. Det er nemlig digitaliseringen, der skal binde det hele sammen fra VE-produktion til energiforbrug i boliger, transporten og processer i industrien. Vi har inviteret Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark, til at indlede sessionen efterfulgt af debat.

Vi vender i næste session blikket mod den lokale planlægning hos kommunerne, som er central for realiseringen af værdiskabende lokale sektorkoblinger. Nogle kommuner er i gang med at opdatere deres strategiske energiplan, varmeplan mv., så de harmonerer med klimalovens ambition, og på dette punkt kommer dialogen med elnetselskaberne til at spille en hovedrolle. Sessionen indledes af Kenneth Muhs, Borgmester i Nyborg og næstformand for KL's Miljø- og Forsyningsudvalg, og efterfølges af debat.

I den afsluttende session stiller vi skarpt på, hvordan man gør kunderne til samarbejdspartnere, da arbejdet med at reducere CO2-udledningen vil øge behovet for samarbejde mellem forsyninger, borgere og de kommercielle aktører, der udvikler gode tilbud til den aktive kunde. Sessionen åbnes af Merete Søby, Executive Vice President hos KMD, hvorefter der vil være en paneldebat med en række aktører på området.

Efter de tre sessioner har vi inviteret en række folketingsmedlemmer til en afsluttende ordfører-debat, hvor vi bl.a. vil diskutere emner såsom:

  • Hvordan kommer vi i mål med Klimaplan 1 i 2030?
  • Hvad betyder COVID-19 for vores prioriteringer?
  • Hvordan engagerer vi hr. og fru Danmark?

Årsmødet er åbent for alle interesserede, og det er gratis at tilmelde sig og være med. I år foregår arrangementet online via Teams grundet Covid-19, og alle tilmeldte vil modtage et link til Teams i tiden op til arrangementet.

Program og tilmelding kan findes i informationsboksen til højre.

Information

Dato
27 januar 2021
Sted
Online via Zoom
Pris

Deltagelse er gratis

Varighed

Generalforsamling kl. 9.30-12.30 Årsmøde kl. 12.30-17.00

Program